Rammenassoep
- 5 eetlepels rundsvet of ganzevet of kokosolie. Als je een ketomaaltijd wil kan je hier 12-15 eetlepels van maken.
- 800 g rammenas, geschild en in kleine stukken
- 15gr astragalus
- 20gr kuzu, 20gr poria
- 1 stengel selderij, in 3 grote stukken
- 2l bottenbouillon of vleesbouillon
- 5gr distelmadelief, 5gr saposnikova
- een snuifje citroenzeste of een stukje mandarijnschil of sinaasappelschil .
- Eventueel
- keltisch zeezout naar smaak.
Een gezonde immuunversterkende soep vol vitamines en mineralen.
Rammenas bevat 3,5 tot 4 gram koolhydraten per 100 gram. Als je uit 2 litersoep 8 porties haalt heb je circa 5gr per portie.
Bereidingswijze
- Doe de poria, selder, astragalus, distelmadelief, saposnikova in de bouillon en breng aan de kook.
- Laat een uur koken.
- Verwarm ondertussen het vet in een grilpan. bak de stukjes geschilde rammenas in het vet tot ze beetgaar zijn.
- Voeg ze na een uur aan de soep toe. En haal de selderstengels uit de soep en gooi de stengel wag, deze bevat te veel oxalaten.
- Laat nog een uurtje koken.
-
Doe de soep door een passevite en voeg daarna de kuzu toe. Heb je geen passevit, zeef alle blokjes er dan uit. En vis de rammenas en de poria eruit en voeg opnieuw toe aan de soep samen met kuzu. En mix de soep. (de andere wortels zijn te taai om mee te mixen, maar ze hebben hun goede stoffen afgegeven aan de soep).
- Ideaal als tussendoortje of ontbijt.
-
VOOR 2x4 PERSONEN
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties