Wild met kool en wortelgewassen

Recept voor wildstoofpot met kool en wortelgewassen

Dit recept combineert de rijke smaken van wild met de aardse zoetheid van kool en wortelgewassen.

Ingrediënten voor 4 personen

  1. 800 a 1kg wild (bijvoorbeeld haas of hert of konijn of everzwijn)
  2. 1/4 kool (bijvoorbeeld rode kool of savooiekool of witte kool)
  3. 2 kleine wortelgewassen (bijvoorbeeld pastinaak en wortel) max (100gr samen voor een koolhydraatarme maaltijd)
  4. 3 centimeter kombu
  5. enkele druppels shoyu
  6. water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding

  1. Laat de kombu overnacht weken, maar zonder voorweken kan ook.
  2. Snijd het wild in grove stukken.
  3. Kool en wortelgewassen schoonborstelen.
  4. Kool in grove stukken snijden en wortelgewassen in dikke plakken snijden.

Bereiding

  1. Zet een gietijzeren pan op met daarin eerst de kombu, dan het wild, de kool en de wortelgewassen.
    Verspreid de ingrediënten in de pan. Voeg 1,5 liter water toe. Zet op een hoog vuur totdat het kookt. Dit duurt ± 5-10 minuten.
  2. Draai de vlam terug tot laag, doe het deksel op de pan en laat het 2a3u sudderen.
  3. Als het wild gaar is en de groenten zacht zijn, voeg dan enkele druppels shoyu toe en schud de pan zachtjes, met het deksel erop.
  4. Ga niet in de pan roeren. Laat nog 3-5 minuten op het vuur staan, met het deksel nog steeds op de pan.
    Haal het deksel eraf, zet het vuur uit en laat de ingrediënten 2 minuten rusten.
  5. Verwijder de kombu. Eet deze niet op, het is wel eetbaar, maar niet zo lekker.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.