jujube dadel met versterkende bouillon

Vier Ingrediënten Decoctie

  1. Engelwortel: Deze wortel wordt vaak gebruikt om het bloed te voeden en de bloedcirculatie te bevorderen. 30gr

  2. Kliswortel: Dit is een ander kruid dat vaak wordt gebruikt om het bloed te versterken en om algemene vermoeidheid tegen te gaan. 30gr

  3. witte pioen wortel: pioenwortel helpt om de lever te kalmeren en het bloed te voeden. 30gr

  4. Rode Jujube Dadels: Deze dadels worden vaak toegevoegd om de het te zoeten en om de spijsvertering te ondersteunen. 10 rode jujube dadels (geen deglout nour of medjoul, die hebben niet dezelfde werking en bevatten veel meer suiker en hebben een te vochtige structuur).

werkwijze

  1. Kook 2 liter water met in een theebuiltje of kruidenkoker 30gr engelwortel en 30gr kliswortel en 30gr witte pioen en 10 rode jujube dadels.
  2. Voeg 10 rode jujube dadels toe.
  3. Laat 2u pruttelen op een zacht vuurtje
  4. Haal de wortelkruiden eruit. En verwijder de pit uit de dadels.
  5. Gebruik de rode dadels om ander gerecht bij wat zoeten of pureer ze en gebruik ze als broodbeleg.
  6. Bewaar de bouillon in de frigo.
  7. Drink drie keer per dag een tas van de versterkende bouillon.

Deze formule wordt vaak voorgeschreven voor aandoeningen waarbij bloedarmoede, vermoeidheid en zwakte een rol spelen. Het kan ook helpen bij het ondersteunen van de miltfunctie.

Maak ook kennis met de andere recepten.

Adresgegevens:

For body and soul
kerkstraat 9
9160 Lokeren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.