Tonijnsteak met wokgroenten
- 300gr tonijnsteak
- 1 theelepel sesamzaadjes
- 1 theelepel verse gember
- 1/2 Stronkje paksoi
- 1/4 groene paprika
- 200gr taugé
- 2 eetlepels rijstolie
- thaise vissaus
- 40gr rundsvet
Als smaakmaker een pinch wasabi kruiden gebruiken. Maar het is niet noodzakelijk, hoe meer kruiden je gebruikt hoe minder wilskracht je hebt en meer calorien je zal eten hoe . Zonder kruiden luister je makkelijker naar het vol gevoel van je lichaam en ben je over het algemeen meer voldaan.
Bereidingswijze
-
Leg de 2 tonijnsteaks a 150 gram op een ondiep bord. Schenk hier de sojasaus overheen en til de steaks even op zodat de sojasaus ook onder de tonijn doorloopt.
-
Strooi vervolgens de sesamzaadjes over de tonijn. Aan beide kanten. Laat het even staan en draai de tonijn af en toe nog om zodat beide kanten de kans krijgen om de sojasaus op te zuigen.
-
Rasp 1 theelepel gember
-
Snijd de struik paksoi in reepjes, de paprika in blokjes. Was de taugé en laat ze uitlekken en hou in de buurt.
-
Nu ben je klaar om te starten. Eerst gaan we de groenten heel kort roerbakken. Echt heel kort, we laten het straks op een laag vuurtje even doorgaren. Doe de gember in een grote wok met rijstolie. Roerbak dit heel kort.
-
Doe er alle groente bij. Schep het geheel goed om. Doe er een scheut Thaise vis saus bij. Hussel alles goed om. Als het dreigt aan te branden, schenk er dan wat rundsvet bij.
-
Breng het op smaak met zeezout en draai het vuur laag, zodat het nog even kan doorgaren terwijl je de tonijnsteak gaat braden.
-
Zet een gietijzeren pannetje op hoog vuur. Schenk er rundsvet in en braad de tonijnsteaks heel kort. Zo kort dat de sesamzaadjes alleen maar licht verkleuren en de buitenkant van de tonijn dichtgeschroeid is.
-
Als je een tonijnsteak te lang bakt, dan wordt hij droog en kun je er ook geen mooie plakjes meer van snijden. De tonijn moet gewoon nog rauw zijn van binnen.
-
Schep de groente op de borden en snijd de tonijn in plakjes en verdeel die over de borden.
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties