Runderstoofpot met knollen
- 10 eetlepels rundsvet of kokosolie
- 800 g biefstuk, in kleine stukken (gebruik nekstuk, stoofvlees of minuutsteak)
- 1 plakje bacon, in stukjes
- 1 stengel selderij, in 3 grote stukken
- 2 rapen of 1/4 daikin of rammenas (circa 300gr knollen), geschild en in grote stukken
- 225 ml runderbouillon of water
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 theelepel gemengde seizoenskruiden
- 125 g sperziebonen, gehalveerd en gestoofd in rundsvet
Een hartige maaltijd zonder geraffineerde koolhydraten of suiker.
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 100 C (gasoven: stand %).
-
Verwarm de 1/3 van het vet in een grote gietijzeren kookpot op een hoog vuur. Schroei de biefstuk dicht in twee tot drie porties. Keer ze regelmatig om zodat ze mooi bruinen. Doe ze in een tijdelijke schaal.
-
Zet het vuur wat lager. Verwarm het nog eens 1/3 van het vet. Sudder de sperziebonen in het vet tot ze gaar zijn.Bak de bacon, en de selder en de knollen.
- Kook de sperziebonen in een pot met ruime hoeveelheid water voor 5min. Giet af en Sudder de sperziebonen in het overige vet tot ze gaar zijn.
-
Doe de biefstuk weer in de pot met knollen. Roer de bouillon, de tomatenpuree en de kruiden door.
-
Dek af en zet 3 uur in de oven. Roer regelmatig door. Doe er voor het serveren de gesudderde boontjes bij.
Tip: Je kunt de bonen ook bij het stoofpotje doen gedurende de hele kooktijd. Ze zullen dan heel zacht zijn. Als je graag krokante, groene bonen hebt, sudder ze dan apart en doe ze er pas op het einde bij zoals in dit recept.
VOOR 4 PERSONEN
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties