Romige kabeljouw brandade

Er bestaan talloze Franse versies van deze brandade

  1. 200gr gezouten kabeljauw
  2. 40gr eendevet

Als smaakmaker een pinch dille of basilicum of provencaalse kruiden. Maar is niet noodzakelijk hoe meer kruiden je gebruikt hoe meer calorien je zal eten. Zonder kruiden luister je makkelijker naar het vol gevoel van je lichaam.

Bereidingswijze brandade

 
  1.  Week de kabeljauw 24u in koud water. Ververs het water regelmatig.
  2. Laat de vis goed uitlekken. Snijd hem in stukken, leg in een ondiep pan en giet zoveel water in de pan tot de stukken onderstaan.
  3. Verhit het water tot het zachtjes kookt en pocheer de vis in 8 minuten tot net gaar.
  4. Laat hem uitlekken en verwijder het vel en de graten.
  5. Laat het vet smelten in een pan.
  6. Doe de kabeljauw in een keukenmachine en mix kort.
  7. Voeg dan geleidelijk het vet toe tot je een smeuïge consistentie krijgt. Zoals aardappelpuree

Te gebruiken als ontbijt of tussendoortje, of als dipsaus of op een koolhydraatarme cracker of knackebrood

 

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.