Roerei
Een eenvoudig gerecht dat zowel als ontbijt-lunch of diner kan gegeten worden
- 1/4 tl zout
- 4 eieren
- 2eetlepels eendevet of ganzevet of rundsvet
- Eventueel met wat verse of gedroogde paddestoelen, of poeder van paddestoelen of knolgewassen in de winter of morenga (1,)
- Eventueel met restjes van de dag ervoor.
- Eventueel met toast
Bereiding:
1. Als je gevoelig bent voor het wit van ei, scheid dan het wit van de eieren weg.
2. Snijd evntuele restjes of de paddestoelen in kleine stukjes. Of laat gedroogde paddestoelen een nacht vooraf weken in water.
2. Smelt het vet in een gietijzeren pan.
3. Voeg eventueel de restjes/ paddestoelen / poeders aan de eieren of eigelen toe en roer even door.
4. Doe het mengsel in de pan.
5. Roer er af en toe even doorheen, temper dan het vuur en laat circa 3 minuten zachtjes koken, of tot bijna alle vloeistof gestold is. Roer indien je dat wenst opnieuw even door.
6. Breng op smaak met wat zout je voedzame maaltijd is klaar.
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties