Pasta met zwarte bonen en zalm
Ingredienten
-
100 gram Verse udonnoedels (Bevat Tarwe) of koolhydraatarme noedels
-
4 stuk(s) Zalmfilet (Bevat Vis)
-
30 gram Zwarte-sajobonenpasta
(Bevat Soja, Tarwe)
-
enkele sesamzaadjes
-
5 gram Gemberpuree
-
½ stuk(s) Limoen
-
150gr seizoensgroenten
- El tomatenpuree
- 1el sojasaus
- 4 eetlepel eendevet of rundsvet
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng water aan de kook in een ruime pot voor de seizoensgroenten. En een tweede pot voor de pasta en de groenten
- Dep de zalm droog met keukenpapier.
- Meng in een kom de zwarte-bonenpasta met het vet.
- Bestrijk de zalm met de zwarte-bonenpasta.
- Snijd de groente in kleine stukjes.
- Leg de zalm in ovenvaste schotel en dek af. Bak 12-15min in de oven.
- Blancheer de groenten 1 - 2 minuten. Giet af.
- Voeg dan de noedels en de groenten in de 2 pot water toe en kook in 2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
- Snijd de limoen in 6 partjes.
- Meng in een kom de gemberpuree met de sojasaus en de tomatenpuree. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
- Voeg de noedels en de groenten toe aan de kom en meng goed.
- Verdeel de noedels en groenten over de borden.
- Beleg met de gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de schaal, want de stoom kan heet zijn.
- Garneer met een weinig de sesamzaadjes.
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties