Pasta met zwarte bonen en zalm

Ingredienten

  1. 100 gram Verse udonnoedels (Bevat Tarwe)  of koolhydraatarme noedels

  2. 4 stuk(s) Zalmfilet (Bevat Vis)

  3. 30 gram Zwarte-sajobonenpasta

    (Bevat Soja, Tarwe)

  4. enkele sesamzaadjes

  5. 5 gram Gemberpuree

  6. ½ stuk(s) Limoen

  7. 150gr seizoensgroenten

  8. El tomatenpuree
  9. 1el sojasaus
  10. 4 eetlepel eendevet of rundsvet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de seizoensgroenten. En een tweede pot voor de pasta en de groenten
  • Dep de zalm droog met keukenpapier.
  • Meng in een kom de zwarte-bonenpasta met het vet.
  • Bestrijk de zalm met de zwarte-bonenpasta.
  • Snijd de groente in kleine stukjes.
  • Leg de zalm in ovenvaste schotel en dek af. Bak 12-15min in de oven.
  • Blancheer de groenten 1 - 2 minuten. Giet af.
  • Voeg dan de noedels en de groenten in de 2 pot water toe en kook in  2 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Meng in een kom de gemberpuree met de sojasaus en de tomatenpuree. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de noedels en de groenten toe aan de kom en meng goed.
  • Verdeel de noedels en groenten over de borden.
  • Beleg met de gebakken zalm. Wees voorzichtig bij het openen van de schaal, want de stoom kan heet zijn.
  • Garneer met een weinig de sesamzaadjes.

 

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.