Lente wok Mungbonen of sojascheuten met groene asperges 

Voor 4 personen

  • 200 gram mungbonenscheuten (sojascheuten) grondig gespoeld

  •  

     verse groene asperge asperges (geschild)

     

  •  

     verse platte peterselie

  •  

     verse munt

  •  

    100gr sluimerwtjes (mangetout-peulerwtjes)

  •  

     verse cranberry's of 25gr gedroogde geweekte (paar uur vooraf) cranberry's

  •  

     

  •  

 

Instructies

  • Kook de mungbonenscheuten en de sluimerwtjes in water met zout in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Snijd de kippefillets in stukjes en bak de kippefilets in het ganzevet.
  • Voeg halfweg de asperges toe en laat ze mee bakken. Voeg naar het einde de sojascheuten toe.
  • Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn.

  • Meng de peterselie, munt, cranberry’s en overschot van eendevet in een ruime kom en meng de wokbereiding eronder.

Een gezonde lentewok met weinig koolhydraten. #koolhydraatbeperkt #glutenvrij #zuivelvrij #koolhydraatarm #lentegerecht

    Maak ook kennis met de andere recepten.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.