Lente wok Mungbonen of sojascheuten met groene asperges
Voor 4 personen
-
200 gram mungbonenscheuten (sojascheuten) grondig gespoeld
-
verse groene asperge asperges (geschild)
-
verse platte peterselie
-
verse munt
-
100gr sluimerwtjes (mangetout-peulerwtjes)
-
verse cranberry's of 25gr gedroogde geweekte (paar uur vooraf) cranberry's
-
-
Instructies
- Kook de mungbonenscheuten en de sluimerwtjes in water met zout in ca. 5 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Snijd de kippefillets in stukjes en bak de kippefilets in het ganzevet.
- Voeg halfweg de asperges toe en laat ze mee bakken. Voeg naar het einde de sojascheuten toe.
-
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn.
-
Meng de peterselie, munt, cranberry’s en overschot van eendevet in een ruime kom en meng de wokbereiding eronder.
Een gezonde lentewok met weinig koolhydraten. #koolhydraatbeperkt #glutenvrij #zuivelvrij #koolhydraatarm #lentegerecht
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties