daikin met herfstgroenten

Recept voor daikon (=rettich), pompoen en witte kool nishime

Daikon staat ook bekend als: rettich, witte rammenas, winterradijs, Japanse radijs, of Chinese radijs.

Ingrediënten voor 4 personen

60 gr kokosvet of eendevet of ganzevet (minder als je vette bouillon gebruikt)
1 kleine daikon
1/2 kleine pompoen
1/2 witte kool
3 centimeter kombu
enkele druppels shoyu
water of bouilon

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding

  1. Laat de kombu overnacht weken, maar zonder voorweken kan ook.
  2. Daikon schoonborstelen. Diagonaal snijden in 1 – 1,5 cm dikke plakken.
  3. Buitenkant pompoen en witte kool schoonborstelen.
  4. Pompoenpitten verwijderen en pompoen met schil en witte kool in grote dobbelstenen snijden. Witte kool  vooraf enkele minuten blancheren.

Bereiding

  1. Zet een gietijzeren pan op met daarin eerst de kombu, dan de daikon, de pompoen en dan de witte kool.
    Verspreid de groenten in de pan. Voeg 0,1 liter water of bouillon toe en het vet. Zet op een hoog vuur totdat het kookt. Dit duurt ± 5-10 minuten.
  2. Draai de vlam terug tot laag, doe het deksel op de pan en laat het 15 – 20 minuten sudderen.
  3. Als de groenten zacht en eetbaar zijn geworden, voeg dan enkele druppels shoyu toe en schud de pan zachtjes, met het deksel erop.
  4. Ga niet in de pan roeren. Laat nog 3-5 minuten op het vuur staan, met het deksel nog steeds op de pan.
    Haal het deksel eraf, zet het vuur uit en laat de groenten 2 minuten rusten.
  5. Verwijder de kombu. Eet deze niet op, het is wel eetbaar, maar niet zo lekker.

#graanvrij #glutenvrij #keto #koolhydraatarm #zuivelvrij #macrobitisch #koolhydraatbeperkt #tarwevrij #herfstrecept #pepervrij #ajuinvrij #knoflookvrij

Maak ook kennis met de andere recepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.