courgettesoep
- 2 stuks courgette gehalveerd en in grove stukken gesneden
- 1,5 liter bottenbouillon
- 150 gram doperwten diepvries
- 50 gram pijnboompitten
- 30 gram basilicum
- 4 lepels vet
- 400gr balletjes gehakt
- zout naar smaak
Instructies
-
Neem een pan met 2 eetlepels vet.
-
Voeg de courgettes toe en bak op lage temperatuur ongeveer drie minuten.
-
Voeg daarna de bouillon toe en evntueel extra water zodat de groente zeker onderstaan en laat ongeveer acht minuten koken tot de courgettes gaar zijn.
- Maak in een andere pan de balletjes gehakt bak ze of kook ze enkele minuten tot ze gaar.
-
Voeg op het laatst de doperwten aan de courgette toe en warm nog een minuutje door.
-
Breng op smaak met peper en zout en pureer de soep glad met een staafmixer.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
-
Maal ze daarna met de basilicum, , twee eetlepels vet en zout tot een pesto.
-
Voeg er steeds wat vet aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
-
Verdeel de soep over een paar kommen en garneer met de pesto.
Een gezonde zomerse soep met weinig koolhydraten.
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties