courgettesoep

  1. 2 stuks courgette gehalveerd en in grove stukken gesneden
  2. 1,5 liter bottenbouillon
  3. 150 gram doperwten diepvries
  4. 50 gram pijnboompitten
  5. 30 gram basilicum
  6. 4 lepels vet
  7. 400gr balletjes gehakt
  8. zout naar smaak

Instructies

  • Neem een pan met 2 eetlepels vet.
  • Voeg de courgettes toe en bak op lage temperatuur ongeveer drie minuten.
  • Voeg daarna de bouillon toe en evntueel extra water zodat de groente zeker onderstaan en laat ongeveer acht minuten koken tot de courgettes gaar zijn.
  • Maak in een andere pan de balletjes gehakt bak ze of kook ze enkele minuten tot ze gaar.
  • Voeg op het laatst de doperwten aan de courgette toe en warm nog een minuutje door.
  • Breng op smaak met peper en zout en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Maal ze daarna met de basilicum, , twee eetlepels vet en zout tot een pesto.
  • Voeg er steeds wat vet aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
  • Verdeel de soep over een paar kommen en garneer met de pesto.

 

 

Een gezonde zomerse soep met weinig koolhydraten.

    Maak ook kennis met de andere recepten.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.