courgettesoep
Dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.
- 0,5 stuks Bloemkool
- 25 gram Gele currypasta
- 5 gram Koriander vers
- 70 gram Gele splitlinzen
- 270 mililiter Kokosmelk
- 250 gram Puntpaprika
- 0,5 stuks Rode peper
- 3 blaadjes munt
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Chilipeper
Instructies
-
Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
-
Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig.
-
Giet eventueel het overtollige water af.
-
Snijd de rode peper heel klein.
-
Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
-
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
-
Verhit wat van het kokosvet (uit het kokosmelk blikje) in een bakpan of wok.
-
Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee.
-
Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en versnipperde munt en chilipeper.
-
Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
Voedingswaarde per portie of per persoon
Calorieën: 574kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 15g | Vetten: 38g | Zout: 17mg | Vezels: 12g
Een gezonde vegetarische soep met weinig koolhydraten. #koolhydraatbeperkt
Maak ook kennis met de andere recepten.
Reactie plaatsen
Reacties